Nyomtatási módok


Az egyedileg megtervezett termékek elkészítéséhez különböző nyomtatási módok közül választjuk ki a legmegfelelőbbet. Minden nyomtatási módnak megvan a maga sajátossága és előnye. Számunkra a minőség és a vásárlók elégedettsége a legfontosabb. A nyomtatási módokról és azok alkalmazásáról itt olvashatsz részletesebben, ha szeretnél többet megtudni.

    1. Digitális nyomtatás

A digitális nyomtatás csúcsminőséget képvisel. Ajánlott technológia a bonyolult motívumok és fotók nyomtatására.

Ezt a technológiát használjuk pólók és egyéb textíliák nyomtatásához. A módszert direkt nyomtatásnak is nevezik, hiszen lényege, hogy a minta egy textil sugaras nyomtató segítségével egyenesen a pólóra kerül. A minta összes színe egyszerre kerül a pólóra, nem úgy, mint például a szitanyomásnál, ahol a színeket külön-külön kell felvinni az anyagra.

Ez a modern eljárás kiváló minőségű színátmenetes nyomatot készít nemcsak a fehér, de a legsötétebb textilre is. Fehér textília esetén a motívum rögtön az anyagra kerül. Ha a póló sötétebb színű, akkor a gép először egy vékony, fehér színű réteget visz fel, majd ezután jöhet a kívánt motívum. Ezzel az apró trükkel a sötét színű pólókon is szép, színes lesz a minta.

Az eljárással akár 35 x 40 cm-es felület is nyomtatható. A nyomat vékony és légáteresztő, ezzel kényelmes viseletet biztosít. Megfelelő mosás esetén a nyomattal ellátott póló évekig megőrzi eredeti szépségét.

A nyomtatás egyetlen feltétele, hogy a díszíteni kívánt póló anyaga legalább 60%-ban pamutból készüljön. Mi a minőségre esküszünk, ezért az oldalon található ruhadarabok szinte kivétel nélkül 100%-ig pamutból készültek.

A technológia további nagy előnye, hogy akár 1 db. póló rendelése esetén is alkalmazható. Emiatt költséghatékony, hiszen például szitanyomás esetén sokba kerülne egy darab mintás póló előállítása.

Ez az általunk leggyakrabban alkalmazott technológia, hiszen maga a módszer gyors, az eredmény minőségi, a kivitelezés pedig költséghatékony.

Digitális nyomtatás
2. Hímzés

Legyen szó galléros pólóról vagy munkaruháról, a hímzett logó hozzáadott értéket képvisel céges ruhadarabján.

Az összes technológia közül a gépi hímzés a legtartósabb, hiszen formáját megőrzi a színek pedig nem fakulnak. További nagy előnye, hogy nem csak pamut anyagra lehetséges, mint direkt nyomtatásnál, hanem frottírra, filcre, polárra is. Abban az esetben, ha a felület mégsem alkalmas a gépi hímzésre, akkor hímzett felvarrót is tudunk készíteni, melyet utólag is rá lehet varrni, vagy tépőzárral rögzíteni az anyagra.

A hímzést tervezés előzi meg, a fonal útját számítógépes programban előre beütemezzük. Az ár az így kiszámolt öltésszám függvénye. A varrást egy speciális gép végzi a hímzőprogram alapján, mely egyszerre akár 4 ruhadarabra, törölközőre vagy táskára is képes kihímezni ugyanazt a mintát. Az anyagot egy keretbe rögzítjük, hogy az öltések pontosan a terv alapján kerüljenek rá. Szinte bármilyen színt lehetséges kihímezni, átmenetet azonban nem.

Hímzés
3. Tamponnyomás

Kiváló módszer ívelt felületű tárgyak díszítésére.

A tamponnyomás a tollak tipikus nyomtatási eljárása, de elterjedt mód például öngyújtók, játékok vagy különböző reklámtárgyak esetén is. Az emblémázandó tárgy lehet műanyagból, kerámiából, üvegből, fémből vagy fából is.

Az eljárás során először is ún. klisét készítünk, melyben az embléma részeit színek szerint elkülönítjük. A klisé segítségével egy rugalmas gumitampon mártódik a festékbe, majd ez nyomja rá a kívánt mintát a termékre. A tamponnyomás erről a gumiból készült tamponról kapta elnevezését.

Színátmenet nem kivitelezhető, a nyomat viszont igazán minőségi és tartós. A szitanyomással szemben nagy előnye, hogy nagyobb felbontású és pontosabb nyomatokat készít sík és ívelt felületre egyaránt.

Tamponnyomás
4. Szitanyomás

Kiváló módszer élénk színű, kontúros nyomat készítéséhez.

Az eljárás során a motívum színenként kerül a felületre. Az adott grafika minden színéhez külön szitát készítünk, és legfeljebb 3 színből tevődhet össze a minta.

A szitát, melyben a minta körvanalait előzőleg kivágtuk, közvetlenül az anyagra helyezzük, majd felvisszük rá a festéket. A festék tehát átpréselődve a szitán egyenesen a termékre kerül. A vastag festékrétegnek köszönhetően tartós és ellenálló lesz a nyomat. Ez nem csak előnye, de hátránya is a szitanyomásnak, ha összehasonlítjuk a digitális nyomtatással, hiszen az könnyed, légáteresztő nyomatot készít.

A módszer alkalmazható papírra, műanyagra és textíliára egyaránt, akár 1 db termék esetén is, azonban a szitából készült sablon árának megtérülése érdekében a szitanyomást nagyobb darabszámú megrendelés esetén ajánljuk.

Szitanyomás
5. Flex & Flock

Legyen az flex vagy flock, a fóliázás módszerével igazán tartós nyomat készíthető.

A két nyomat, a flex és a flock is, ugyanazzal az eljárással, plotternyomással készül. A flex rugalmas, gumis tapintású nyomat, mely belesimul az anyagba, míg a flock bársonyos tapintású, és enyhén kiemelkedik a pólóból.

Mindkét nyomat elkészítéséhez ploterral vágjuk ki a mintát, majd magas hőmérsékleten belepréseljük az anyagba. Mivel a flex és a flock is egy-egy adott fólia típusának elnevezése, ezért színátmenet nem kivitelezhető, és csak a színlistánk árnyalaitból lehet választani. Abban azonban minden fő szín megtalálható.

A gumis flex és a plüss tapintású flock bármilyen pamut, illetve polyester anyagú ruhadarabra felvihető. A nyomat még a legsötétebb színű pólókon is rendkívül tartós, nem fakul és nem töredezik.

Ezzel a két technológiával elsősorban feliratokat szokás pólóra vinni, ezért gyakran használt eljárás például sport mezek számozásánál.

Technológia flex
6. Szublimáció

Tökéletes eljárás ajándéktárgyak nyomtatásához.

Ezzel az eljárással sok közkedvelt ajándékot készítünk, mint például bögréket, de fehér színű, műszálas textilekhez, például sportmezekhez is kiváló.

Az eljárás alapja, hogy a kiválasztott képet először egy speciális papírra nyomtatjuk, majd ezt a papírlapot égetjük, préseljük bele az ajándéktárgyba. Kiváló módszer fotók nyomtatására, hiszen a kép egy az egyben a bögrére kerül. A nyomat olyan tartós, hogy a bögre már sosem szabadul tőle.

A szublimációval díszített tárgyak felülete ugyanolyan fényes és sima marad, mint nyomtatás előtt. Sportmez esetén a festék tapintásra szintén észrevehetetlen, hiszen teljesen beszívódik a műszálakba, ezért könnyed viseletet biztosít.

Hátránya csak annyi, hogy nem alkalmazható sötét színű, illetve pamut anyagú textilre – arra azonban ott a digitális eljárás.

Szublimáció
7. UV nyomtatás

Ez az eljárás kiváló, tartós nyomatot készít, ezért alkalmazzuk például telefontokok díszítéséhez.

Az eljárás gond nélkül alkalmazható sötét színű tárgyakra, de fehér alapréteg felvitelével akár átlátszóakra is. Nyomtathatunk vele különféle merev vagy rugalmas tárgyakra, fára, műanyagra, fémre, üvegre, sőt, még hőre érzékeny anyagok nyomtatására is alkalmazható. Ez a korszerű, időtálló nyomat alkalmazható akár A3-as méretben is.

Az UV nyomtatás alapja egy speciális festék, mely ultraibolya fény hatására polimerizálódik, ezért nincs szükség száradási időre. A festék azonnal megszárad, ráadásul nyomtatás közben semmilyen káros anyag nem szabadul fel.

8. Lézergravírozás

A lézergravírozás egy egyedülálló mintakészítési technológia, mely során lézersugár segítségével égetjük bele a motívumot a kiválasztott tárgy felületébe. A lézergravírozás lehetőséget nyújt szinte bármilyen felület megmintázására (üveg, fém, fa, papír, textil, stb.).

A lézergravírozás előnyei:
Pontos: a lézersugár rendkívül precíz munkát végez.
Biztonságos: a megmintázás során nem éri a tárgyat mechanikus terhelés.
Tartós: a minta nem kopik, nem fakul, mivel maga az alapanyag felülete adja ki a belevésett motívumot.
Egyetlen hátránya: színes minták kivitelezésére nem alkalmas.

UV nyomtatás

Digitális pólónyomás
Szitanyomás pólóra
Gépi hímzés
Nyomtatás öngyújtóra
Tamponnyomás tollra

Saját terméket tervezek


szállítás másnapra MINŐSÉGI DIREKTNYOMTATÁS AJÁNDÉK A RENDELÉSHEZ Akár 50% mennyiségi kedvezmény

Visszajelzés

A véleményedet megkaptuk, köszönjük.

Mondd el véleményedet a megújult webshopunkról, és segíts javítani szolgáltatásaink minőségét.

Köszönjük a segítséget.